Πέμπτη 31 Μαρτίου 2016

ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΜΕ ΤΙΣ ΛΕΞΕΙΣ



Παρακολουθώ τις διεργασίες για τη συνεργασία των «προοδευτικών δυνάμεων», που βρίσκονται ακόμη στο στάδιο των επαφών, των χειραψιών και των επιστολών. Προσπαθώ να κάνω συλλογή των λέξεων και των διαφόρων όρων που χρησιμοποιούν οι «αρχηγοί» και κάπου έχω αρχίσει να τα χάνω.
Στη συνάντηση Φώφης Γεννηματά και Σταύρου Θεοδωράκη αποφασίστηκε η συγκρότηση κοινής επιτροπής, 20 - 25 μελών, προερχόμενων από τα κόμματα αλλά κυρίως από την ευρύτερη παράταξη και την κοινωνία, προκειμένου να τεθεί το προγραμματικό πλαίσιο για την ανασυγκρότηση του μεσαίου χώρου και το χρονοδιάγραμμα των επόμενων κινήσεων.
Επιπλέον, συμφωνήθηκε από τους δυο αρχηγούς ότι δεν πρόκειται να συμπαραταχθούν ούτε με τον ΣΥΡΙΖΑ ούτε με τη ΝΔ ενώ απέκλεισαν από τον διάλογο για την ανασυγκρότηση του μεσαίου χώρου τον πρόεδρο της Ένωσης Κεντρώων Βασίλη Λεβέντη.
  • Παπανδρέου – Θεοδωράκης
Στο μεταξύ, θετικά ανταποκρίνεται ο Γιώργος Παπανδρέου σε συνάντηση με τον Θεοδωράκη. Την πρόσκληση απηύθυνε ο Θεοδωράκης σε επιστολή του προς Παπανδρέου και Γεννηματά, με την οποία πρότεινε τη δημιουργία του Κοινοβουλίου του Κέντρου.
Ας μην ξεχνάμε ότι ο Παπανδρέου, αρχικά πρότεινε να συμπεριλάβουν και τον ΣΥΡΙΖΑ στο εγχείρημα, ενώ προσφάτως είχε τηλεφωνική με τον Λεβέντη για να τον ενημερώσει πως μπορεί να γίνει μέλος της Σοσιαλιστικής Διεθνούς!!!
Όμως σε ποιο πλαίσιο ο Παπανδρέου θα κουβεντιάσει με τον Θεοδωράκη, ο οποίος αρχικά δεν ήθελε να συναντηθεί μαζί του;; Οι πολιτικές αρχές και θέσεις του Παπανδρέου δεν έχουν σχέση με όσα ο Θεοδωράκης πρεσβεύει. Και τι πρεσβεύει ο επικεφαλής του Ποταμιού;;; Πάντα προβάλλει ένα συνονθύλευμα αντικρουόμενων θέσεων, ενώ η τακτική του είναι αλλοπρόσαλλη.
  • Θεοδωράκης
Δεν πρέπει όμως να ξεχνάμε ότι σύμφωνα με τις τελευταίες δημοσκοπήσεις ο ΣΥΡΙΖΑ χάνει διαρκώς, ενώ το Ποτάμι του Θεοδωράκη, εάν και όταν γίνουν εκλογές φαίνεται ότι θα εξαφανιστεί από τον πολιτικό χάρτη. Και απορώ πώς ο Θεοδωράκης, του οποίου η εκλογική δύναμη έχει συρρικνωθεί και ως κομματικός σχηματισμός βαίνει προς εξαφάνιση, αναδεικνύεται σε ρυθμιστή των διεργασιών για την ανασυγκρότηση της Κεντροαριστεράς!!! Δηλαδή, ένας «πολιτικός» που δεν έχει κάνει απολύτως καμιά ανάλυση της κοινωνικής, πολιτικής, οικονομικής και διεθνούς συγκυρίας, πώς είναι δυνατόν να τον εμπιστεύονται;;; Και επιπλέον ποιος θα εξηγήσει αν αυτό για το οποίο γίνονται συναντήσεις, ανταλλαγή επιστολών, συζητήσεις, είναι το Κέντρο ή η Κεντροαριστερά!! Ο Θεοδωράκης μιλάει για Κοινοβούλιο του Κέντρου, κάτι που προφανέστατα ούτε ο ίδιος δεν καταλαβαίνει τι σημαίνει αυτό. Θα ήταν προτιμότερο να απευθυνθεί στον Λεβέντη που υπερασπίζεται τον κεντρώο χώρο κι έχει και το όνομα, παρά να κολυμπάει σε νερά που δεν ξέρει. Και είναι φανερό για τον Θεοδωράκη τώρα που βλέπει ότι στο ενδεχόμενο εκλογών θα εξαφανιστεί από τον κομματικό χάρτη, να θέλει να κάνει κάποιες κινήσεις μη τυχόν και διασωθεί.

Τι να περιμένει κανείς από όλα αυτά που γεμίζουν τις εφημερίδες και τα διαδικτυακά μέσα;;; Κατά την γνώμη μου, ΤΙΠΟΤΕ!!!! Δεν φαίνεται στον ορίζοντα ότι μπορεί να υπάρξει αφύπνιση του κόσμου. Έχει προ πολλού νοθευτεί η έννοια της λαϊκής εκπροσώπησης. Και η Κεντροαριστερά δυστυχώς θα περιμένει πολύ για να ανασυγκροτηθεί – πάντως όχι με τον Θεοδωράκη!!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου