Πέμπτη 6 Μαρτίου 2014

ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ, ΗΛΙΘΙΟΙ, ΑΠΑΛΛΑΞΤΕ ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΑΠΟ ΤΟΝ ΒΕΝΙΖΕΛΟ!!!!!

Οι αλλεπάλληλες δημοσκοπήσεις αποτυπώνουν την καταβαράθρωση του ΠΑΣΟΚ. Έχω γράψει πολλές φορές ότι το ΠΑΣΟΚ οδεύει στη διάλυση και την εξαφάνισή του από τον κομματικό χάρτη. Ωστόσο, υπάρχουν πολλοί φίλοι, οπαδοί και ψηφοφόροι του που επιμένουν ότι μπορεί ν' ανακάμψει, αν φύγει από τη μέση ο σημερινός πρόεδρός του, ο Ευάγγελος Βενιζέλος. Ας δεχτώ, λοιπόν, κι εγώ ότι μπορεί να συμβεί κάτι τέτοιο. Αλλά για να συμβεί πρέπει να υπάρξει μια κινητικότητα τέτοια από την πλευρά των στελεχών του κινήματος που εξακολουθούν να παραμένουν στις τάξεις του. Αυτή η κινητικότητα δεν φαίνεται. Κάποιες δηλώσεις ή κάποια σχόλια ή ακόμα και γενικόλογα άρθρα δεν είναι δυνατόν να αλλάξουν το σκηνικό και την υπάρχουσα κατάσταση. 


Είναι λυπηρό να παρακολουθούμε να διαμοιράζονται καθημερινά τα ιμάτια του άλλοτε πανίσχυρου κόμματος που ίδρυσε ο Ανδρέας Παπανδρέου και να γίνεται αντικείμενο γελοίων και ανόητων σχολίων από την μεριά όλων αυτών των ηλίθιων τηλεοπτικών δημοσιογράφων και ορισμένων που γράφουν συστηματικά σε κάποιες φυλλάδες. Από την άλλη πλευρά είναι εξίσου λυπηρό που σιωπά και ο Γιώργος Παπανδρέου, ο οποίος σύμφωνα με τις προσωπικές εκτιμήσεις μου ΔΕΝ πρόκειται να μιλήσει ή να κάνει κάποιο βήμα που θα ικανοποιεί τη μάζα των Πασόκων που αγωνιούν για το μέλλον της παράταξης. Και φυσικά θεωρώ ανοησίες αυτά που κατά καιρούς γράφονται ότι ο Γιώργος εξουσιοδότησε τον ένα ή τον άλλο ή καλύπτει ή είναι κρυμμένος πίσω από κάποιον που παίρνει πολιτικές πρωτοβουλίες. Και να είχε κατά νου μια επαναδραστηριοποίησή του, κάνει τραγικό λάθος διότι ο χρόνος κυλάει αμείλικτος και ο πολιτικός και κομματικός χάρτης αλλάζει δραματικά. Πότε περιμένει να πει τον δικό του λόγο;;; Τον κόκκινο Μάη;;; Και με ποιους πλέον - με τον Αθανασάκη και τον Ελενόπουλο;;; Δεν του έμειναν άλλοι. Ας μην έχουμε αυταπάτες. Οι άνθρωποι που ακόμη τον στηρίζουν, με αξιοπρέπεια, όπως ο Πεταλωτής και ο Ξυνίδης, δεν φαίνεται ότι έχουν τη δυνατότητα να δημιουργήσουν ρεύμα ανατροπής. Οι παρεμβάσεις τους ίσως να ικανοποιούν το κοινό αίσθημα των Πασόκων, δεν μπορούν ωστόσο να έχουν καταλυτικές συνέπειες.

Όσο για τα στελέχη που έχουν απομείνει στο υπάρχον βενιζελικό ΠΑΣΟΚ, πρέπει να αποφασίσουν με ποιον θα πάνε και ποιον θ' αφήσουν. Κάποιοι αναλώνονται στο γράψιμο άρθρων τα οποία δεν έχουν πλέον απήχηση. Κάποιοι άλλοι πιστεύουν ότι ο Βενιζέλος θα φύγει μόνος του και κάποιοι τρίτοι έχουν άλλα σχέδια που ταυτίζονται με τις εντελώς προσωπικές τους επιδιώξεις και όχι με το μέλλον της παράταξης. Έχει αποδειχτεί ότι τον Βενιζέλο δεν υπάρχει περίπτωση να τον ρίξει κανείς κι ούτε ο ίδιος δείχνει διάθεση να αποχωρήσει. Είναι μια περίπτωση ανάλγητου πολιτικού που δυστυχώς δεν είναι σε θέση να δει το δικό του μέλλον και πολύ περισσότερο δεν τον ενδιαφέρει το μέλλον των μαζών που στήριξαν στο παρελθόν το Κίνημα.

Τι μένει, συνεπώς; ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ να υπάρξει ανατροπή του Βενιζέλου. Εάν αυτό δεν γίνεται, πάει να πει ότι όλοι όσοι σήμερα βρίσκονται σ' αυτό το κόμμα, ας το πάρουν απόφαση να του αλλάξουν το όνομα και να μην μπερδεύουν τον κοσμάκη, είτε με τις ελιές είτε με τα ποτάμια... Κι επιπλέον έχει καταντήσει αρρώστια να βρίζουμε τον Βενιζέλο και να κάνουμε σχολιάκια και να γελάμε. Δεν έχει νόημα. Ο Βενιζέλος είναι καταγέλαστος. Αν υπάρχουν κάποιοι που πισεύουν ότι μπορεί η κατάσταση ν' ανατραπεί ας βγουν το συντομότερο στο προσκήνιο. Δεν πάει άλλο...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου